קצת עליי:
היי, אני דן אריאלי, כלכלן התנהגותי וחוקר בתחום הפסיכולוגיה והכלכלה ההתנהגותית. אני מתבונן על ההתנהגות של כולנו ומנסה להבין את הטעויות שאנחנו עושים, מזהה את המקומות שבהם אנחנו פועלים באופן לא רציונלי ומחפש דרכים בהן אפשר לשפר את ההחלטות שלנו. הדברים שגילינו בעזרת המחקרים העשירו את חיי, ואני מקווה שהם יעשירו גם את החיים שלכם.
לפני הרבה שנים נפצעתי קשה, נכוויתי ברוב הגוף שלי, כולל חצי מהפנים. הפציעה הזאת התחילה את המסע שלי להבנת הטבע האנושי.
את חוסר ההגיון וחוסר הרציונליות התחלתי להכיר מקרוב במסגרת הטיפולים השונים שקיבלתי במחלקת הכוויות, במיוחד ה”אמבטיה” היומיומית. הטיפולים הללו אילצו אותי להתמודד עם מגוון התנהגויות לא רציונליות, שחלקן היו כואבות ומתמשכות. כשעזבתי את בית החולים, רציתי להבין מהי הצורה הטובה ביותר (או הכי פחות גרועה) לטפל בפצועי כוויות. הטיפולים הם כמובן כואבים ובלתי נמנעים, אבל השאלה היא איך אפשר לעשות אותם באופן שיגרום הכי מעט כאב. עם המחשבה הזו, התחלתי לערוך מחקרים על השאלה הזו.
התוצאות של המחקר הספציפי הזה רמזו שבאופן כללי אנחנו מקבלים שוב ושוב החלטות שגויות בהיבטים רבים של חיינו ושהמחקר יכול לפתוח דלת או חלון ולעזור לנו לשנות חלק מדפוסים אלו.
כמה שנים מאוחר יותר, כשלמדתי יותר ויותר על קבלת החלטות וכלכלה התנהגותית, הבנתי עד כמה הידע הזה רלוונטי בהיבטים רבים בחיינו, החל מקבלת החלטות פיננסיות, דרך בריאות, הרגלים טובים יותר ואפילו חיים אישיים טובים יותר. ברגע שהבנתי שקבלת החלטות טובה יותר יכולה לעזור לנו לחיות בצורה טובה יותר, התחלתי לנסות לשתף את הידע הבסיסי הזה ובעזרתו אולי לעזור לכולנו כדי לשפר את חיי היומיום שלנו.
כמה ראיונות איתי:
למה מנהלי בנקים הפכו תאוותנים כמו אריות ים שמנים?
הישראלי העסוק בעולם – סוף שבוע – הארץ
אולפן שישי עם דני קושמרו – העולם כולו שואל – דן אריאלי עונה
דן אריאלי עוזר לכם לקבל החלטות בצורה נכונה
מחליטים להחליט | פרופ’ דן אריאלי
מדוע אנחנו מתמכרים ומשקרים? ראיון מיוחד עם פרופ’ דן אריאלי
כלכלה התנהגותית בשירות איכות הסביבה – ריאיון עם פרופ’ דן אריאלי
“ארזו חצי מהארוחה מראש”. דן אריאלי: ככה תאכלו בריא יותר
כמה פודקאסטים איתי:
“כל ארוחה אנחנו גומרים עם שוקולד, את החיים אנחנו גומרים בפרק הכי לא טוב שיש”
אנשים בלילה, קובי מידן ובן שני
להחזיר את השליטה על טכנולוגיה עם דן אריאלי
מבחינת תפקידים רשמיים, אני מחזיק בקתדרה על שם ג’יימס ב. דיוק לפסיכולוגיה וכלכלה ההתנהגותית באוניברסיטת דיוק בארצות הברית ומייסד של המרכז למחשבה בדיעבד מתקדמת.
את הזמן הפנוי שלי אני מבלה בעבודה על מדריך למטבח ולחיים – אוכל ללא פירורים: אומנות האכילה מעל כיור המטבח – וכמובן, בלימוד הדרכים הלא רציונליות שכולנו מתנהגים.
מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם.